Effectieve manieren om ouderdomsvlekken te verwijderen zonder te kiezen voor riskante procedures

Oorkaarstherapie in Antwerpen

Ouderdomsvlekken, ook wel levervlekken en ook wel zonne-lentigo genoemd, zijn gepigmenteerde plekken op de huid die over het algemeen voorkomen bij mensen boven de 55 jaar. Deze vlekken ontstaan meestal op plaatsen die voortdurend aan het zonlicht worden blootgesteld, meestal het gezicht, de schouders, de rug, de handen en ook het bovenlichaam. Zonneschade stapelt zich geleidelijk op in de huid. Deze vlekken ontstaan langzaam, meestal eerst als lichte sproeten en worden dan donkerder, vooral op plaatsen die in het verleden door de zon zijn verbrand. In tegenstelling tot vlekken, zijn ze vrij gemakkelijk te verwijderen. Controleer dit ook  Microneedling behandeling in Limburg.

Net als een kleurtje, ouderdomsvlekken ontstaan op plaatsen die daadwerkelijk hebben ontvangen huid schade, alsmede de neiging om extra populair bij redelijke huid mensen. De vlekken zijn meestal vlak, rond of langwerpig van vorm en kunnen bruin, beige of zwart van kleur zijn en verdwijnen vaak niet zonder behandeling. Ze moeten ook worden gecontroleerd en biopsie door een dermatoloog om vast te stellen of ze niet-kankerachtig. Deze donkere plekken zijn normaal onschadelijk, maar de beslissing om ze te verwijderen is meestal een esthetische.

Hoewel het verwijderen van oude plekken meestal onomkeerbaar is, kunnen vlekken opnieuw verschijnen wanneer de gevoelige zone aan de zon wordt blootgesteld. Het gebruik van een uitstekende zonnebrandcrème en ook het vermijden van teveel blootstelling aan zonlicht is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de plekken niet terugkeren.

Huidverlichtende crèmes

Er zijn een aantal opties beschikbaar om lelijke huidverkleuringen weg te werken, waarvan vele zonder de noodzaak van een specialistisch onderzoek. Een gebruikelijke methode om ze te doen vervagen is het deppen van een huidbleekcrème op de getroffen zones. Actieve huidbleekcrèmes bestaande uit hydrochinon zullen het pigment lichter maken, maar pas op voor de actieve ingrediënten in de meeste huidbleekcrèmes, omdat ze af en toe gevaarlijke stoffen kunnen bevatten die schadelijk voor de huid kunnen bevestigen. Een veilige huid lightening crème kan geleidelijk verkleuren deze vlekken gedurende een aantal weken. Huid bleken is meestal alleen betrouwbaar wanneer de verkleuring ligt in de ondiepe huidlaag. Verkleuringen in diepe huidlagen zijn meestal niet ontvankelijk voor oplichtende crèmes. De toepassing van Retin-A creme is ook geverifieerd om de vlekken te vervagen, langzaam in de loop van vele weken met routine toepassing.

Chemische peelings en ook microdermabrasie

Chemische peeling houdt in scrubben en ook peeling uit beschadigde gezicht huid lagen bloot frisser, veel gezonder huid lagen gebruik te maken van AHA, fenol of TCA zuren in verschillende focus. Peels zijn een betrouwbare optie voor het beheren van tal van gezichtshuid problemen, bestaande uit vlekken, rimpels en kleuren problemen, met inbegrip van leeftijd plaatsen. Peels krijgen tot diepere lagen van de huid waardoor ze een uiterst betrouwbaar en snel middel om zich te ontdoen van leeftijd plaatsen.

Microdermabrasie, een esthetische procedure voor het weer opduiken van de huid die meestal in medische kuuroorden wordt aangeboden, is bovendien efficiënt bij het verwijderen van ouderdomsvlekken, door ondiepe huidimperfecties te elimineren. Donkere gebieden die oppervlakkig zijn goed reageren op de huid resurfacing therapieën en ook producten en tools zijn ook direct beschikbaar voor in het huis gebruik. Talrijke behandelingen kunnen worden vereist om zichtbare resultaten te genereren. Dit kan blijken te zijn een prijzige behandeling zo goed als zou kunnen verlaten sommige littekens achteraf.

Laser Eliminatie

Laserbehandeling is een zeer betrouwbare maar ook redelijk dure optie om deze vlekken te verwijderen en verschillende gevallen van hyperpigmentatie te behandelen. De huid reageert meestal goed op laser eliminatie en ook de methode is onomkeerbaar. Verwijdering is meestal pijnloos, en vereist geen down time, maar enige zwelling kan optreden en de prijs verbonden aan deze therapie kan hoog zijn.

Cryotherapie

Cryotherapie, waarbij vloeibare stikstof wordt gebruikt om ouderdomsvlekken te bevriezen en te verwijderen, is een van de strengste behandelingen. Cryotherapie wordt vaak gebruikt om kwaadaardige cellen te verwijderen, maar kan ook worden toegepast om huidimperfecties te verwijderen. De resultaten zijn onmiddellijk, zonder enige vereiste onderbreking. De terugwinningstijd zou verscheidene dagen kunnen vergen, maar de huid toont zichtbaar lichter aangezien de terugwinning voorkomt. Klik op voor meer info c.